Gyászhír

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház egykori Szájsebészeti osztályvezető főorvosa Dr. Somos János 2022. január 31-én elhunyt.

Kórházunk egykori főorvosa 1965. április 2-án született Székesfehérváron. Egyetemi diplomáját a Pécsi Orvostudományi Egyetem Fogorvos Szakán szerezte, 1988-ban a Fejér Megyei Kórház Rendelőintézet dolgozójaként a városi Iskolafogászaton kezdte hivatása gyakorlását. Sorkatonai szolgálatát követően lett a Szájsebészeti osztály munkatársa, 1997-ig. Meghatározó szerepet játszott abban, hogy az osztály repertoárjában bevezetésre került a titán minilemezes oszteoszintézis, az arc-és állcsonttörések ellátásában. 2002-ben a kórház vezetőségének felkérésére vállalta a Szájsebészeti osztály vezetését. 2012-ben lemondott posztjáról; azt követően az arc-állcsontsérülések műtéti ellátásában segítette intézményünk munkáját.

Dr. Somos Jánost – aki szorgalmával és kitartásával mindig is segítette az osztály működését, különös tekintettel a maxillofacialis sebészeti ellátást igénylő esetekre – a Szent György Kórház saját halottjának tekinti.