EACMFS/UEMS hírek

Az UEMS (Union Européenne Des Médecins Spécialistes), ha röviden akarjuk lefordítani, megérteni: Európai Szakorvosszövetség, 2 szervezetében vagyunk érintettek, itt képviselem Magyarországot, Szakmánkat (Arc- Állcsont- és Szájsebészet)

Section of Oro- Maxillofacial Surgery

Board of Oro-Maxillofacial Surgery

Társaságunk vezetőségének megbízásából Szakmánkat az EACMFS-ben (European Association of Cranio-Maxillofacial Surgeons) is képviselem, az Európai Társaság vezetőségi tagjaként (Councillor).

A vezetőségi ülések évente kerülnek összehívása, egyszer a két kongresszus közötti évben, egyszer a kongresszus alatt, de mindig abban az országban, ahol a kongresszust rendezik. A következő kongresszus (https://www.eacmfs.org/). A társaság elnöke mindig annak az országnak a vezető szakembere, ahol a kongresszust rendezik. 

Minden második évben, a kongresszus előtti napokban, a rendező. országban, a kongresszus helyszínén van az európai szakvizsga, erre legkésőbb 2016.0608.-ig kell jelentkezni (http://www.ebomfs.eu)

Magyarországról eddig 6 Kolléga vizsgázott le eredményesen.

Idéntől a szakvizsgával kapcsolatos információk külön weboldalon is megtalálhatóak (http://www.ebomfs.eu), de az Európai Társaság honlapján (www.eurofaces.org) is elérhetőek.

Ha valaki tagja szeretne lenni az Európai Társaságnak, azt jelezze számomra, nekem kell a tagsági felvételi kérelmet intézni. Az éves tagdíj jelenleg 100 EUR, ezért kedvezményes kongresszusi részvételre, a Journal of Cranio-Maxillofacial Surgery rendszeres megküldeni, a honlapon belül tagi szolgáltatások járnak.

Section szakmapolitikai ügyekkel foglalkozik, a szakképesítések határokon átívelő elismerésével, a szakképzések egységesítésével.

Board az Európai Szakvizsga feltételrendszerének kidolgozásával, a vizsgáztatás sál, a diplomák kiadásával, a diplomák értékének megőrzésével foglalkozik.

Hazánk a Section tagjaként évi 240 EUR hozzájárulást fizet.

Az alábbiakban mellékeltem pár fontos dokumentumot, azok számára, akiket érdekel, hogy milyen direktívák mentén működik az UEMS, mik az eljárási szabályok. Ezeket a szabályokat értelemszerűen nem fordíttatjuk le magyar nyelvre, azok számára, akiket érint, angol nyelven is érthető.

Board és a Section tagjai képviselik a résztvevő országok érdekeit az alábbi európai szervezetekben.

EBOMFS

http://www.ebomfs.eu/

UEMS
http://www.uems.eu/

CESMA
http://www.uems.eu/uems-activities/harmonization-of-medical-training/cesma

EACCME
http://www.uems.eu/uems-activities/accreditation/eaccme

ECAMSQ
http://www.uems.eu/uems-activities/accreditation/ecamsq

ISCO
http://www.ilo.org/public/english/bureau/stat/isco/

NASCE
http://nascenet.org/